Dit zijn onze ambassadeurs:

Howard Komproe

“Iedereen weet dat ik graag kip eet, maar ik geniet er alleen van als het in combinatie is met lekkere verse groenten. Afwisseling en gezondheid zijn belangrijk. Fruit is onmisbaar in mijn leven. Naast heerlijk lekkers uit Suriname, eet ik ook graag Hollandse vruchten.”

Howard Komproe is schrijver, comedian, tv-maker, acteur en fijnproever in zijn eigen online serie en NRC-column Komproeven. Als onze ambassadeur geeft hij nog meer kleur door aan Nederland.

Diederik Gommers

“Wat we geleerd hebben van COVID-19 is hoe belangrijk gezond leven is. En daar hoort ook goed en gezond eten bij. In het ziekenhuis zien we veel mensen met overgewicht en suikerziekte. Genoeg groente en fruit eten is daarom zo belangrijk. Uiteindelijk kun je daarmee voorkomen dat je ernstig ziek wordt. En die COVID-kilo’s moeten er ook weer af.”

Diederik Gommers is Intensivist bij het Erasmus MC. Zijn ervaring leert hoe belangrijk een gezonde levensstijl is en daarom is hij ambassadeur van de campagne ‘Geef kleur door’.

Nadia Zerouali

“Groenten en fruit geven letterlijk kleur en geur aan je eten! Eten doe je met je ogen. Het is belangrijk om gezond van lijf en geest door het leven te gaan.”

Nadia Zerouali is schrijfster, tv-kok en restauranteigenaar. Ze verbindt mensen en culturen met gezond en lekker eten.

Tamara de Weijer

“Als huisarts zie ik hoe belangrijk de rol van gezonde voeding is in het tegengaan van leefstijlziektes zoals suikerziekte en obesitas. Groenten en fruit zijn soms misschien wel een beter medicijn dan de pillen die we voorschrijven. Maar ik zie ook hoe moeilijk het is om gezonde keuzes te maken. Het is ontzettend belangrijk dat op plekken als scholen, sportscholen en gezondheidsinstellingen de gezonde keuzes makkelijk worden gemaakt. Geen pillen maar paprika zeg ik!”

Tamara de Weijer is huisarts en specialist in voeding- en leefstijladviezen. Omdat zij weet wat voedsel voor je gezondheid kan doen, is zij sinds 2017 ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. En nu dus ook voor de campagne ‘Geef kleur door’.

Martin van de Pol

“Als topsporter ervaar ik hoe een gezonde levensstijl met veel groente en fruit prestaties kan verbeteren. Gezonde voeding bevordert je herstel, dat ondervond ik in mijn revalidatie na een ernstig schaatsongeluk in 2014 en nu ook bij het wielrennen.”

Martin van de Pol was marathonschaatser tot een gruwelijke val in Thialf Heerenveen zijn weg naar de top versperde. Maar Martin knokte zich terug. Als paralympisch wielrenner beleeft hij zijn tweede leven als topsporter. Met goede voeding bewaakt Martin zijn gezondheid om optimaal te kunnen presteren, daarom is hij ambassadeur van de campagne ‘Geef kleur door’.