Nederland kleurt steeds gezonder en duurzamer.

Op 7 april zijn we gestart met de ‘Geef kleur door’ campagne om heel Nederland gezonder te kleuren met groenten en fruit. Op de kaart kun je zien dat we inmiddels een heel eind zijn gekomen.

We waren op het Binnenhof om een gezonde voedselomgeving op de politieke agenda te zetten. We openden een Geef Kleur Door Straat in het dorpje Nederland waar iedereen een dosis gezondheid kon komen halen. Via een nominatie-actie brachten we duizend mensen verspreid over het hele land een kratje vol kleur. In september kreeg Breda de primeur van de eerste eetbare bushalte vol groenten en fruit. En op 14 oktober introduceerden we de Ga Voor Kleur Break. Op deze Nationale Groente- en Fruitdag om 16.00 uur snackte heel Nederland de middagdip eruit met groenten en fruit. Zorginstellingen, onderwijsinstellingen, groente-en fruitbedrijven, supermarkten en grote cateraars deden enthousiast mee.

Nu ben jij aan de beurt.

De campagne heet niet voor niets ‘Geef kleur door’. Gezond zien is gezond eten. Dus laten we allemaal zorgen dat er meer groenten en fruit beschikbaar zijn in onze omgeving. Kijk om je heen en voeg waar je kan kleur toe met groenten en fruit. Van je ontbijt tot je late avondsnack en van feestje tot vergadering.