Over ons

‘Geef kleur door’ is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en campagnebureau Food Cabinet in samenwerking met partners: Goeie Grutten, Rijk Zwaan, Nature’s Pride, Bakker Barendrecht, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Koninklijke Vezet, GroentenFruit Huis. Met supporters: Staay Food Group, The Greenery, Oxin Growers, Fruitmasters, Platform Fruitvooruit.nl, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, ZLTO, LTO Noord, LLTB. En ondersteund door: Fruit op je Werk, UNICEF Nederland, Maag Lever Darm Stichting en Arts & Leefstijl.

Meer over de partners:

NAGF – Ga voor kleur

Groenten en fruit zijn goed voor je gezondheid en voor het milieu. Toch eten we er veel te weinig van. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) is een samenwerkingsverband van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en heeft als doel de consumptie van groenten en fruit in Nederland te stimuleren.

Food Cabinet – De voedselveranderaars

Food Cabinet is hét campagnebureau dat werkt aan een voedselsysteem met toekomst. Met onze campagnes, activaties, evenementen en programma’s inspireren we mensen om gezonde, duurzame en eerlijke voedselkeuzes te maken. We combineren onze kennis en grote netwerk met creatieve denkkracht én een grote liefde voor eten.

Goeie Grutten

Stichting Goeie Grutten zet zich in voor een duurzame, gezonde en rechtvaardige maatschappij. Wij ondersteunen ondernemende stichtingen en maatschappelijke start-up’s die actief zijn binnen onze drie werkterrreinen: Voedsel, Energie en Democratie, Media & Privacy. Onze stichting doneert met geld, maar ook middels inzet van kennis en expertise en het leggen van verbindingen in ons netwerk.

Rijk Zwaan – Sharing a healthy future

Rijk Zwaan is een internationaal opererend familiebedrijf in groenteveredeling. Elke dag zetten we onze kennis, ervaring en innovatiekracht in om actief bij te dragen aan een gezonde en duurzame voedselvoorziening overal ter wereld.

Ministerie LNV – Duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt zich sterk voor duurzaam, voldoende en veilig voedsel op ieders bord. Voor de huidige en toekomstige generaties. Ook werkt het ministerie aan gezonde natuur binnen natuurgebieden, op het platteland, in grote wateren en in steden.

Koninklijke Vezet – Gezond eten makkelijk maken

Koninklijke Vezet is de grootste fresh food company van Europa. Het is onze missie om gezond eten met meer groenten en fruit voor iedereen smakelijk en makkelijk te maken. We werken samen met lokale agrarische bedrijven en zetten elke dag belangrijke stappen om te besparen op water, energie en verpakking.

Nature’s Pride – Samen de wereld gezonder en duurzamer maken

Nature’s Pride importeert meer dan 230 soorten fruit en groenten uit de hele wereld. Samen met onze telers zorgen we voor een gezonde leefomgeving, het verkleinen van de impact op het milieu en het tegengaan van verspilling. Om zo met elkaar de wereld gezonder en duurzamer te maken.

GroentenFruit Huis – Je wordt er beter van

GroentenFruit Huis is een bron van kennis en inspiratie en staat voor de belangen van bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit. De ruim 320 leden zijn handelsbedrijven en telersverenigingen die zijn gespecialiseerd in binnenlandse groothandel, import, export, bewerken, verwerken, verpakken en op- en overslag van groenten en fruit.

Bakker Barendrecht – For a healthier future

Bakker Barendrecht levert de beste kwaliteit groenten en fruit aan onder meer Albert Heijn, Koninklijke Vezet en Delhaize. Elke dag zorgen we voor veilige, lekkere en gezonde producten die het eten van verse groenten en fruit stimuleren. We proberen het bovendien makkelijk te maken om voor duurzaam te kiezen en kijken niet alleen naar vandaag maar ook naar morgen en overmorgen.