Kom 17 juli naar Nederland voor jouw kleurrijke dosis gezondheid

Vanaf 17 juli gaan we heel Nederland inkleuren met groenten en fruit. En we starten in het dorpje Nederland. Hier kun je in de Geef-kleur-door-straat een kleurrijke dosis gezondheid halen en die ook doorgeven aan een ander. Want we starten meteen een nominatie-actie waarmee we groenten en fruit verspreiden over ons hele land.

Haal jouw tasje groenten en fruit in de Geef-kleur-door-straat
Gezond leven begint met een gezonde en duurzame voedselomgeving. Daarom is er nu, na de teststraat en de vaccinatiestraat, de Geef-kleur-door-straat. Dit is een kleurrijke markt met informatie, activiteiten en volop groenten en fruit waarmee jij een tasje kunt vullen. Samen met provincie Overijssel, lokale- en landelijke partners organiseren we deze dag. Kom dus samen met je vrienden en familie langs voor jouw kleurrijke dosis gezondheid. Op zaterdag 17 juli van 12:00 tot 16:00 uur aan de Veldhuisweg in het dorpje Nederland in Overijssel.

We kleuren heel Nederland met groenten en fruit
De Geef-kleur-door-straat op 17 juli is het startschot om ook de rest van Nederland in te kleuren met groenten en fruit. Iedereen die langskomt voor een tasje gezondheid, kan iemand anders nomineren om kans te maken op een van de 1000 kistjes groenten en fruit die we gaan thuisbezorgen. Zo verspreiden we kleur over heel Nederland, vanuit Nederland. Wil je ook iemand nomineren? Dan kan dat hier.

Ben jij bij de feestelijke opening?
Om 12:00 uur wordt de Geef-kleur-door-straat feestelijk geopend door tv-chef Nadia Zerouali (BinnensteBuiten), de gedeputeerde van de Provincie Overijssel Gert Harm Ten Bolscher en wethouder Trijn Jongman-Smit. Nadia is ambassadeur van de campagne Geef Kleur Door en zal ook een lekker groentegerecht klaarmaken om te proeven en zelf thuis uit te proberen. Dus kom naar Nederland, fiets, wandel of step door de enige echte Geef-kleur-door-straat en help mee om ons hele land in te kleuren met groenten en fruit. 

Geniet, maar houd afstand
Helaas nemen de besmettingen weer toe en moeten we extra voorzichtig zijn. Gelukkig is de markt in de buitenlucht en uiteraard worden alle COVID-regels in acht genomen. Dus kom gezellig langs en geniet, maar wel met anderhalve meter afstand.

In het kort
Wat: Een kleurrijke markt met activiteiten, informatie en volop groenten en fruit
Wanneer: Zaterdag 17 juli 12:00 uur tot 16:00 uur
Waar: Veldhuisweg in Nederland, Overijssel