Wie verras jij met een kistje vol kleur?

Door het overweldigend aantal reacties zijn de kratjes met groenten en fruit op. De nominatieactie is gesloten. 

Zaterdag 17 juli gaven we het startschot om heel Nederland in te kleuren met groenten en fruit. Dit deden we met de Geef-kleur-door-straat: een kleurrijke markt in het dorp Nederland waar alle bezoekers een tas met groenten en fruit konden vullen. Vanuit deze straat kleuren we het hele land in. Help je mee?

Meer kleur voor een gezonde en duurzame voedselomgeving
Dat je van groenten en fruit niet alleen gezond maar ook heel vrolijk wordt, zagen we afgelopen zaterdag 17 juli in de Geef-kleur-door-straat in het dorpje Nederland. Samen met de provincie Overijssel en lokale en landelijke partners nodigden we iedereen* uit om naar de kleurrijke markt te komen. Want na de teststraat en de vaccinatiestraat was het tijd voor een straat waar je een veel kleurrijkere dosis gezondheid kon ophalen.

Een dag vol kleur en gezelligheid
Ambassadeur en tv-chef Nadia Zerouali, de gedeputeerde van de Provincie Overijssel Gert Harm Ten Bolscher en wethouder Trijn Jongman-Smit openden de dag, waarna iedereen een tasje met groenten en fruit kon vullen. Ook viel er van alles te proeven, zoals heerlijke Shiitake burgers en een kleurrijke fattoush salade gemaakt door Nadia Zerouali. Op de Blenderbike kon je zelfs je eigen smoothie bij elkaar fietsen. In vier uur tijd hebben we ruim 500 tasjes vol groenten en fruit uitgedeeld en we zijn nog maar net begonnen: vanaf nu kun je iemand nomineren om ook thuis een kist vol groenten en fruit te ontvangen. Zo kleuren we heel ons land in voor een gezonde en duurzame voedselomgeving.

Wie nomineer jij?
De Geef-kleur-door-straat was een vliegende start, maar jij kan ons helpen om Nederland verder in te kleuren. Wie wil jij extra kleur en gezondheid geven? Nomineer een vriend(in), buur of collega, zodat diegene kans maakt op een van de 1000 kistjes groenten en fruit die we gaan thuisbezorgen. Iemand nomineren kan via geefkleurdoor.nl/nominatie.

Met dank aan de organisaties die hun producten of diensten beschikbaar stelden voor de Geef-kleur-door-straat:

*De markt was een doorstroomlocatie in de buitenlucht en uiteraard werden alle COVID-regels in acht genomen.

Fotografie: Gijs Versteeg